Om oss

Hjärtligt välkommen till Slottsstadens Trafikskola

Med vår långa erfarenhet får du inte bara en körskola som har den uppenbara kunskapen och erfarenheten, utan du får också utmärkt hjälp från början till slut. Vi brinner verkligen för våra elever! Du kommer att hitta vårt personliga engagemang i allt vi gör och vi bryr oss om dig som elev och vi vill att du ska lyckas och uppfylla din dröm - att ta körkort!
​​​​​​​
Vi ger dig individuell uppmärksamhet under hela inlärningsprocessen och arbetar hårt för att uppfylla dina behov. Vårt mål är att du ska lyckas med att ta körkort.
Hos oss hittar du ett brett utbud av utbildningar. Körkort för personbil (automat- eller manuellt växlad bil) är grundbulten i vår utbildning. Förutom lektioner i bilen så ingår förstås teori samt Risk-1 och Risk-2 i grundpaketet. Vi kan också erbjuda intensivutbildning året om. Introduktionsutbildning för handledare och körkortselever erbjuder vi givetvis också. Du kan också ta AM-körkort (moped) samt B96- och BE-körkort (släp). På vår trafikskola kommer du att med trygg hand få precis den hjälp du behöver för att bli en trafiksäker förare.

Vi lär ut i en takt som passar dig

Alla människor lär sig på olika sätt och i olika takt – därför är det viktigt att varje körkortselev får såväl teori som körmoment förklarade på ett sätt som passar. Vissa personer behöver mer övning för att behärska de olika momenten – andra klarar det på första försöket. På Klippans Trafikskola kan vi se till att du får rätt antal lektioner, med oss kommer du att känna dig trygg på vägen oavsett trafiksituation.
Anlitar du oss som din trafikskola så kommer det att vara roligt att ta körkort. Det är en hel del att ta in och lära sig, men vi kommer att vara med dig hela vägen och ge dig det stöd du behöver för att klara både teorin och uppkörning med väl godkänt.

Våra smidiga utbildningar

Med våra populära teoripaket kan du dessutom öva på egen hand hemma i hög utsträckning - vi använder nämligen TrafikskolaOnline, som du kan logga in på hemma och jobba med. Denna teoriplattform är grunden för att lära sig det teoretiska.

Viktig information om utbildningarna
Här är information som är viktig att känna till innan du anmäler dig till en av våra körkortsutbildningar:
  • Våra trafiklektioner är 70 minuter långa och körs mellan 8.20-19.40 måndag - torsdag och 8.20-15.30 på fredagar. 
  • Vi planerar din utbildning noga. Under någon av de första lektionerna lägger vi tillsammans upp en dokumenterad plan över din utbildningen. Men denna revideras under utbildningens gång allteftersom den genomförs.
  • Vi samarbetar för att förenkla din körkortsutbildning. Din handledare får därför möjlighet att åka med under merparten av körlektionerna om så önskas. Det är bara att fråga din personliga trafiklärare om det.

Vår trafikskola gör dig säker på vägarna

När du lär dig köra hos oss så ökar vi svårighetsgraden allteftersom. Till en början lär du dig att köra i en trygg och lugn miljö, men när vi ser att du utvecklas så ökar vi svårighetsgraden. Kan du köra i den varierade miljö som t.ex. Malmö erbjuder så kommer du att vara en trygg och säker bilförare i hela landet och i alla typer av trafiksituationer.

Personal

Helena: Trafikskolechef, Utbildningsledare samt trafiklärare på AM, B, B96 & BE. 
Peter: Utbildningsledare samt trafiklärare på B.
Per: Trafiklärare på AM & B.
Elin: Trafiklärare på B.
Mia: Trafiklärare på B.
Mia & Elin sitter även i receptionen och sköter den dagliga verksamheten.

Syntest
Vi utför syntest mellan måndag - torsdag kl. 10.00 - 17.00 till en kostnad av 200 kr, när utbildad personal är på plats. När eleven blir inskriven och köper minst ett teoripaket så bjuder vi på syntestet vid uppvisning av kvitto.


Priser

En aktuell prislista finns alltid på kontoret och på vår hemsida. Observera att paketpriser garanteras i 6 månader från betalningsdatum, därefter kan en prisjustering på återstående lektioner bli aktuell. Du har 2 år på dig från det att du köpt något paket till att börja utnyttja det, efter 2 år är paketen inte återbetalningsbara.

Räntefri kredit

Via Resurs Bank kan du ansöka om räntefri kredit, mer upplysningar får du på kontoret. Trafikskolan lämnar ingen kredit.
www.resursbank.se

Betalning

Betalning sker med bankkort eller swish i receptionen. Tänk på att överföringen kan ta ett par dagar. Du kan enkelt fylla på ditt elevsaldo på vår hemsida under e-handel.

Avboka trafiklektion

Du kan avboka din trafiklektion senast kl. 13.00 dagen före, vid avbokning senare än så debiteras i normala fall full avgift för lektionen. Risk 1 och risk 2 måste avbokas senast en vecka före. Avbokning gör du på telefon 0435-130 80. 
​​​​​​​OBS Ej via sms eller e-post, finns vi inte på plats så lämna meddelande på telefonsvararen, tid och datum registreras. Avbokning till intensivkurs ska ske minst en vecka före kursstart för att undvika att bli debiterad en kostnad för administration. Vid sjukdom ska ett intyg kunna visas upp.


Återbetalning – reklamation

Vi tillämpar STR:s praxis. Läs mer på https://www.str.se/globalassets/om-oss/dokument/str_praxis_ersattning_aterbetalning.pdf
Vid återbetalning tas en avgift om 20% ut, teoripaketet är inte återbetalbart.

Ångerrätt/retur
Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar hos oss. Det innebär att du kan lämna eller skicka tillbaka oanvända och oskadda varor inom 14 dagar från att du mottagit ditt bokpaket eller, om du beställt en tjänst, ångra ditt köp inom 14 dagar från det att avtalet ingicks. Teoriböcker som är nyttjade går ej att returnera eller få pengar tillbaka på. För att utnyttja din ångerrätt måste du alltid senast inom 14 dagar från det att du tog emot varan eller ingick avtalet om tjänsten meddela Slottsstadens Trafikskola AB att du vill utnyttja din ångerrätt. Gör du inte detta har du inte längre rätt att ångra ditt köp. Observera att ångerrätten inte gäller en tjänst om fullgörandet har påbörjats, till exempel om du har öppnat och godkänt villkoren på din profil på Trafikskola Online. Kostnaden för retur av beställd vara bekostas av dig. Varan/varorna ska returneras till adressen Slottsstadens Trafikskola AB, Tessins väg 9, 217 58 Malmö .
Vid retur/ångerköp krävs kvitto. Retur får inte ske mot postförskott.
Vid transport från oss till dig står vi ansvaret för om varan skadas eller kommer bort under transporten. Vid transport från dig till oss står du risken för varan. Detta innebär att om varan kommer bort eller skadas under transporten till oss ansvarar du för detta. Din retur återbetalas med samma betalningsmetod som vid köp. Detta innebär att vi sätter tillbaka köpesumman med avdrag för vår eventuella fraktkostnad på samma kort som du använde vid köpet inom 30 dagar från det att vi mottagit din retur alternativt, om det gäller köp av tjänst, ditt meddelande om att avtalet frånträtts. Om köparen vill avbryta ett påbörjat paket så dras en administrationsavgift av på kvarvarande summa med 20%.
Ångerblankett: https://stpubshop.blob.core.windows.net/publikationer/angerblankett-2022- konsumentverket.pdf 

Utbildning

Med Transportstyrelsens kursplan som bas har trafikskolan en undervisningsplan som du kan ta del av. För att nå snabba resultat är det viktigt att teori och körning samordnas. På Informationsträffen får du goda råd om hur du ska lägga upp din utbildning.

EcoDriving – Sparsam körning

Träningen i bilen följer principer för ekonomisk körning.

Mörkerkörning

Från mitten av november till slutet av februari tränas en hel del mörkerkörning.

STR

Trafikskolan är ansluten till Sveriges Trafikutbildares Riksförbund
​​​​​​​

Unionen

Slottsstadens Trafikskola har kollektivavtal.

Kontakta oss!

Slottsstadens Trafikskola AB
​​​​​​​orgnr: 556979-9199
​​​​​​​
info@korkortmalmo.se
040-26 10 66
0708-40 70 86

Tessins väg 9
217 58 Malmö