top of page

B-KÖRKORT I MALMÖ

795:- månaden erbjudande 

Just nu erbjuder vi alla elever, nya som gamla, att ta körkort för 795 kr månaden räntefritt. '

Detta via vår samarbetspartner Resurs bank

795 kr är beräknat på ett snitt av vad våra elever behöver för att bli helt klara med sitt körkort.

Uppläggningen av betalningsplanen är självklart flexibel. Det går att få en lägre månadsavgift om man väljer att ta ett mindre lån, men går även att få ett större lån om de skulle behövas. Ring oss så hjälper vi dig med uppläggning, samt en plan för din körning. 

Körkortstillstånd

För att få lov att övningsköra med personbil behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd för grupp 1. Det ansöker du om på Transportstyrelsens hemsida. https://transportstyrelsen.se/sv/Blanketter/Vag/korkort/privatperson/ansok-om-korkortstillstand-grupp-i/ Du behöver också komplettera din ansökan med ett syntest, detta kan du boka eller komma på drop-in för hos de flesta optiker.

Ta B-körkort hos oss 

 

Vi anpassar din utbildning efter dina förkunskaper. Oavsett om Du är nybörjare, har kommit en bit på din utbildning eller redan har körkort och vill bli säkrare på vägarna är Du varmt välkommen till oss. Vägen till körkortet är helt individuell och Du bestämmer själv vilken takt du vill ta det i. Tillsammans med din lärare lägger ni upp en plan för att just Du ska lyckas. Efter varje lektionstillfälle går ni igenom vad Du behöver träna/plugga på till nästa gång.

 

Riskutbildningarna

- Del 1 är riskutbildningens teoretiska del som omfattar riskfyllda beteenden, trötthet, alkohol och andra droger. Detta är en teoretisk kurs som du kan gå när som helst under din körkortsutbildning. Detta medför att du inte behöver ha kört eller läst teori innan du går utbildningen. Om du vill gå riskettan hos oss så är det bara att kontakta oss så bokar vi in dig! Utbildningen görs i vår teorisal och du kan gå riskettan hos oss även om du inte är elev här. Riskettan kostar 750:– och du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället.

- Del 2 är riskutbildningens praktiska del. Syftet med utbildningen är att bli riskmedveten om olika situationer som kan uppstå under halt väglag samt hur stor påverkan hastigheten har. Risktvåan görs på halkbanan i Ljungbyhed. Du och de andra som ska gå utbildningen samlas på trafikskolan för gemensam transport till Ljungbyhed. Tänk på att vara i god tid innan utbildningen börjar. Halkan gör du i slutet av din utbildning och med hjälp av din lärare kommer ni tillsammans fram till när du är redo för att genomföra denna utbildning. Risktvåan kostar 2300: – och du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och giltiga innan du gör kunskapsprov och körprov. Båda utbildningarna är giltiga i 5 år.

 

Teori- och körprov

Du måste ha ett godkänt teoriprov för att få lov att genomföra en uppkörning. Dessa bokas därför alltid med minst en veckas marginal, så att det finns utrymme om eventuellt problem skulle uppstå. Proven bokas i samtycke med din lärare, detta sker när din utbildning börjar närma sig mål. Teoriprovet är giltigt i 4 månader.

Avbokningsregle

För avbokning av körlektion, avboka senast kl.12.00 helgfri vardag innan din bokade körlektion. 

För avbokning som avser Risketta skall avbokning ske senast kl.12.00 tre helgfria vardagar innan. Halkkörning skall avbokas senast kl.12.00 fyra helgfria vardagar innan.

bottom of page