PERSONBIL- KÖRKORT

B - Personbil

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. This is the place for you to tell your site visitors a little bit about you and your services.

Körkortstillstånd

För att övningsköra med personbil behöver du ha ett giltigt körkortstillstånd för grupp 1, det ansöker du om på Transportstyrelsens hemsida. https://transportstyrelsen.se/sv/Blanketter/Vag/korkort/privatperson/ansok-om-korkortstillstand-grupp-i/ Du behöver också komplettera din ansökan med ett syntest, detta kan du boka eller komma på drop-in för hos de flesta optiker.

 

Hur funkar det?

Vi anpassar din utbildning efter dina förkunskaper. Oavsett om Du är nybörjare, har kommit en bit på din utbildning eller redan har körkort och vill bli säkrare på vägarna är Du varmt välkommen till oss. Vägen till körkortet är helt individuell och Du bestämmer själv vilken takt du vill ta det i. Tillsammans med din lärare lägger ni upp en plan för att just Du ska lyckas. Efter varje lektionstillfälle går ni igenom vad Du behöver träna/plugga på till nästa gång.

Inom kort kommer du även att kunna boka Intensivutbildning hos oss.

 

Riskutbildningarna

o Del 1 är riskutbildningens teoretiska del och omfattar riskfyllda beteenden, trötthet, alkohol och andra droger. Detta är en teoretisk kurs som du kan gå när som helst under din körkortsutbildning. Detta medför att du inte behöver ha kört eller läst teori i dina böcker innan du går utbildningen. Om du vill gå riskettan hos oss så är det bara att kontakta oss så bokar vi in dig på ett datum som passar. Utbildningen görs i vår teorisal och du kan gå riskettan hos oss på Körkort Malmö även om du inte är elev här. Riskettan kostar 750: – och du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället.

o Del 2 är riskutbildningens praktiska del (halkbana). Syftet med utbildningen är att bli risk medveten om olika situationer som kan uppstå under halt väglag samt hur stor påverkan hastigheten har. Risktvåan görs på halkbanan i Ljungbyhed. Du och de andra som ska genomgå utbildningen samlas på trafikskolan för gemensam transport till Ljungbyhed. Tänk på att vara i god tid innan utbildningen börjar, man kan inte komma för sent. Halkan gör du i slutet av din utbildning och med hjälp av din lärare kommer ni tillsammans fram till när du är redo för att genomföra denna utbildning. Risktvåan kostar 2300: – och du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och giltiga innan du gör kunskapsprov och körprov. Utbildningarna är giltiga i 5 år.

 

Teori- och körprov

Du måste ha godkänt teoriprov för att få lov att genomföra en uppkörning. Dessa bokas därför alltid med minst en veckas marginal, så att det finns utrymme för eventuell förändring om problem skulle uppstå. Proven bokas i samtycke med din lärare, detta sker när din utbildning börjar närma sig mål. Teoriprovet är giltigt i 4 månader, men på grund av covid-19 har Trafikverket tillfälligt förlängt giltighetstiden som just nu ligger på 6 månader.